Optionele diensten

Gebruiksklaar maken van de Windows omgeving

Het besturingssysteem dat op de computer aanwezig is heeft een aantal specifieke instellingen en gegevens nodig om volledig geïnstalleerd te kunnen worden. Deze instellingen zijn specifiek per gebruiker en worden niet vooraf toegepast tijdens de installatie van Windows. De medewerkers van Qubit IT maken de computer voor u gebruiksklaar maken en voeren dan onderstaande werkzaamheden voor u uit. Deze dienst heeft als resultaat dat wanneer u de machine aanzet , deze direct opstart naar het bureaublad, zonder dat u zelf instellingen hoeft toe te passen.

Bij het Gebruiksklaar maken zijn de volgende diensten inbegrepen:

  • Instellen en configureren van het Windows besturingssysteem
  • Installeren van een aantal standaard programma’s om Windows compleet te maken
  • Afstellen van instellingen waardoor Windows vlotter werkt, overzichtelijker is en minder snel vervuild

Gebruiksklaar maken

€ 55,00

Installatie van software

Om software op de computer te kunnen gebruiken, dient dit geïnstalleerd te worden. Onze medewerkers zijn getraind in het volledig en volgens de geldende regels installeren van software op de computer. U bent er hierdoor van verzekerd dat de software werkend en volledig geüpdatet op de computer aanwezig is.

Wij installeren ook software die u niet via ons heeft aangeschaft of reeds in uw bezit heeft. Hiervoor zijn wel de officiële licentiesleutels nodig.

Office bestaat uit meerdere programma’s (Word, Excel, Powerpoint, enzovoorts), maar telt als 1 pakket voor installatiewerkzaamheden.

Software installatie

€ 21,25 per pakket

Overzetten van data van uw oude naar uw nieuwe apparaat

Wanneer u een nieuwe computer aanschaft, heeft u wellicht nog data die u overgezet wilt hebben naar de nieuwe computer. Qubit IT kopieert deze data naar uw nieuwe apparaat.

Wij kopiëren in principe alleen de logische mappen. Dat houdt in dat wij de standaard gebruikersmap overzetten. In de standaardgebruikersmap zitten de volgende mappen die gekopieerd worden:

  • ‘Documenten’ map
  • ‘Afbeeldingen’ map
  • ‘Video’s’ map
  • ‘Muziek’ map
  • ‘Bureaublad’ map (alle bestanden die op uw bureaublad staan)

Indien u data op de computer heeft staan die niet in de standaard mappen aanwezig zijn, dan rekenen wij het overzetten van die data per kwartier aan u door.

Overzetten data

uit de standaard gebruikersmappen
€ 75,00

Data kopiëren

uit de niet standaard mappen
€ 21,25 per kwartier

Configureren e-mail

Gebruikt u een mailadres van uw provider (KPN, Ziggo, Telfort, enzovoorts) of van uit uw eigen domein (@uwdomein.nl)? Dan zal er op de nieuwe computer voor moeten worden gezorgd dat de emails weer binnenkomen en verzonden kunnen worden. Onze medewerkers stellen de mailaccounts voor u in en testen de werking.

Overzetten van oude mails, archiefmappen en contactpersonen
Veel mensen willen ook graag de emails van de oude computer, de speciaal aangemaakte mappen en de contactpersonen weer terug hebben op de nieuwe computer. Ook hierin ondersteunen onze medewerkers u graag.

E-mail configuratie

€ 21,25 per e-mailadres

Oude mail, mappen en contacten overzetten

€ 21,25 per e-mailadres

Bezorgen, aansluiten en installeren op locatie

Indien u wenst dat een medewerker van Qubit IT uw apparatuur komt bezorgen, aansluiten en/of installeren, dan is dat uiteraard mogelijk. Op afspraak komt een medewerker naar uw locatie en voert de gewenste werkzaamheden uit.

Het is ook mogelijk om apparatuur die u reeds in bezit hebt te laten configureren door onze medewerkers.

Bij ieder bezoek buiten SLA wordt de reistijd berekend in uren vanaf de dichtstbijzijnde vestiging.

Bezorgkosten

Levering zonder werkzaamheden
€ 17,50

Reistijd

Berekend vanaf de dichtstbijzijnde vestiging
€ 21,25 per kwartier

Engineer op locatie

Een gekwalificeerde Qubit IT'er bij u op de zaak
€ 21,25 per kwartier
Menu